tiistai 24. toukokuuta 2016

Puhekomentajan käyttö

Apple on ainakin mielikuvissa parempi suomenkielellä komentaessa. Äänellä komentaminen on tosi näppärää sinnänsä. Google now ohjelmasta kirjoitin ihan juuri tuossa handsfree ohjelman yhteydessä. Suomenkielellä komentaminen on ollut pikkasen hakusessa. Kaikki avustajat tahtoo ymmärtää vain englanninkieltä.
Tulin tuossa jossainvaihessa hankkineeksi FI-cyberon ohjelman, tämä näyttää ymmärtävän hyvin suomea, tosin maksoikin 4 euroa.

Hyvää on käyttövinkit, tosin jos osaa käyttää nykyistä goole now ohjelmaa, tämä taitaa olla tarpeeton. Google now ohjelmasta on paljon erilaista juttua, mm alla olevassa linkissä.

En ole aktivoinut smart lock osaa joka anataisi avata näytötlukon äänellä. Kuulemma tämä ei muuta sitä asiaa,että puhelin sillointällöin kysyy puhelimen lukituskoodia.
Puhekomentaja nimttäin tottelee myös muuta kuin minun äätäni. Saattaa hyvin olla, että joku muukin saattaisi saada näyttölukon auki.
Komentaja google now totteli joskus samsungilla pelkkää sanontaa ”OOKOO” mutta nykyisin on parempi ilmeisesti sanoa ”okei google” ja sen jälkeen mitä haluatkin.

Kannattaa kokeilla kuinka pitkälle sillä pääsee, olen ainakin onnistunut sanomaan ”muistuta” ja puhelin lähtee tekemään muistustusta. En ole kuitenkaan tehnyt hommaa loppuun asti.

Ääni komentamiseen liittyy tietynlaista keskustelua turvallisuudesta, nyky kännykkää pitäessä kannattanee muistaa,että mikään ei ole turvassa. Ääntä analysoidaan ja sitä tekee niin IOS:n siri,Cortana kuin Google now. Jos kerran etsit jotain google hausta puhelimessa, ei ole merkitystä kirjoititko haun käsin vai puheella, molemmissa tapauksissa sinusta tiedetään mistä olet kiinnostunut. Ääni analyysi teitty paljastaa jotain mitä kirjoittaminen ei, kuten todennäköisesti sukupuolen, luulatavasti vähän ikäluokkaakin, hakujen sisältö ja paljastuneet tiedot tietysti kertoo sinusta paljon.

Tämän blogi tekstin yhteydessä kirjoitin hiukan äänellå kirjottamisesta. Toimintojen loppuun suorittamisessa tunnen itseni viläkin varsin kyvyttömäksi. Jostain syystä näppäimistöksi on
pysyvästi jäänyt tuo  Swype

Harjoituksen jatkuu, puhe on kiva lisä, mutta käytän sitä harkiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti