Tunnistimet

Puhelimen antureihin perustuvia sovelluksia on paljon, tämän vuoksi päädyin tekemään ensin yleisesittelyn antureista.

Lähestymisanturi:
Tämä anturi hoitaa mm sen että puhelimen näyttö sammuu kun puhelin viedään korvalle.

Paineanturi:
Paineanturi tuntee myös ilman paineen, joten sitä voidaan hyödyntää säähavainnoissa.

Lämpötila:
Kokemukseni mukaan puhelimen lämpötila anturi ei ole kovin luetettava. Siihen vaikuttaa laitteen ja käden lämpötila.

Sormenjälki tunnistin:

Anturi tvavallaan tämäkin, Koska puhelimissa on nykyisin erilaisia pankki palveluja ja Lähimaksu mahdollisuuuksia on syytä varmistaa että puhelinta käyttää oikea henkilö.

Valotunnistin:
Valotunnistinta voidaan hyödyntää mm automaattisessa näytön säädössä, tosin automaattinen näytön kirkkauden säätö toimii tavallaan väärin, sillä puhelin vähentää näytön kirkkautta voimakkaassa valossa, tämä ei välttämättä ole hyvä juttu, jos näyttö samalla heijastaa valoa, eikä ruudun kuvaa voi silloin lukea.  

Asentotunnistin:
Puhelimen asentotunnistinta voidaan käyttää mm erilaisissa työkalu sovelluksissa, kuten vatupassi. Kirtoa voidaan mitata asteissa kaikkiin suuntiin, Liikkeen kiihtyvyyttä ja kiihtyvyyden suuntaa voidaan mitata.

Magneettisuus tunnistin:


Puhelimen kompassi sovellukset mittaavat myös mangneettikenttiä, en ole tätä aina ajatellutkaan. Asia tuli vastaan vasta, kokeiltuani jotain Sensor ohjelmaa.

Kamera ja mikrofoni:
Google now käynnistyy automaattisesti sanomalla OK. Joten mikrofinikin on valmiina ottamaan vastaan signaalia, niin ikään ainakin Samsungissa on olemassa ilma eleet ja älykäs näyttö. Ominaisuuksista osa menee päällekkäin jotenkin saavutettavuus ominaisuuksien kanssa, eivätkä toimi niiden ollessa käytäsä. Tosin jos on ongelmia näkemisen kanssa ei välttämättä pysytty hyödyntämäään ilmaeleitä tai älykkään näytön ominaisuuksia, kuten kasvojen tunnistamista. Kuten uudessa Applessa olen netistaä lukenut että lukituskoodin voi tulemassa Android 9.0 eli Pie versiossa avata omilla kasvoillaan.