sunnuntai 8. toukokuuta 2016

Osto- ja myynti-sovelluksista mobiiliversioita


Mobiilisti nykyisin näytetään tarjoavan omaa sovellusta lähes kaikkiin suomalaisiin osto ja myynti sivustoille. Ihmisillä on ilmeisesti aikaa tutkailla kännykällä lähes mitä vaan, mieleen tulee.
Keskityn tässä lyhyesti ketomaan vain mielipiteeni ja esittelemään mitä löytyy. Tarkemmin sanottuna, tässä on listattuna muutama tunnettu netti palvelu, jossa ostetaan ja myydään. Varmaan lähes jokaiseen harrastukseen löytyy sovellus, harrastitpa sitten käsitöitä, tai lintujen bonggaamista.
Minulla on ollut jonkinlainen harrastus tutkia suomalaisten muotoilijoiden lasiesineitä.
Näiden yhteydessä tietysti olen törmännyt Huuto-netiin, tori.fi ja keltaisenpörssin palveluun, joista molemmista läytyy myös Android-sovellus. Samaten löytyy oikotie ja nettiauto sovellukset.
Sen sijaan ei näytä löytyvän verkkokauppa.com sivustolle appia, ainakaan vielä.
Nämä sovellukset ovat tietysti myös kiinnostavia uteliaisuuden kannalta. Ajatellaanpa vaikka myytävät asunnot sovellusta, kyllä kiinnostaa paljonko omalla alueella asuntoja on myynnissä ja paljonlo naapuri saa asunnosta :). Kiinnostaa myös minkä arvoinen tuo oma auto mahtaisi olla tai kun autokuume iskee, niin kivahan sitä on seurata. Sovellukset eivät taida olla yleensä kovin kookkaita, eli siinä mielessä niitä voi olla useampiakin asennettuna, mutta ehkä näistä osa on sellaisia, että tokko niille pidempiaikaista tarvetta on olla asennettuna mobiililaitteeseen. Sellainen havainto tulee vielä mieleeni,että kun pitkään olen hakenut jotakin googlesta, myös google kauppa tietää mitä minulle tarjojaan. Tämän vuoksi suomalaiset osto ja myynti palvelut löytyvät suhteellisen helposti,etikä ensimmäisten joukossa tarjota esim E-bayta tai Amazonia, toki hakukieli vaikuttaa osumaan, mutta suositellut sovelluksethan muodostuu käyttäjän aimemmin asennetuista sovevelluksita,sijaintitiedosta, sekä hauista joita aiemmen on tehnyt Googlen sovelluskauppaan.

Linkkejä ohjelmiin:
Huutonet
Tori.fi

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti