Yleistä paikantamisesta

Ensimmäiset pakannaus kokemukset

Ensimmäisen androidini kanssa, puhelin kertoi minun vaeltavan autolla pitkin peltoja,eli paikannus oli hyvin epätarkkaa.

Maantie paikantimet

Nykyisin voi paikanninta käyttää jo varsin luotettavasti. Google - Maps antaa vaihtoehtoja kävelyyn, julkiselle liikenteelle ja autolla liikkumiselle. Karttoja voi ladata puhelimeen, joten ulkomaillakaan ei tarvitse, välttämättä maksaa tietoliikenne maksuja (rooming). Autoilijalle löytyy versiot, lähes kaikista varsinaisissa paikantimissa käytetyistä ohjelmista kuten Navigon ja Tomtom löytyy android versio, Tätä kirjoittaessa saa ilmaiseksi saa Google - kaupasta ladattua myös Nokian Here - kartat.. Luovuin itse Tomtom:n erillisestä laitteesta. Laitteen päivittäminen ja mukana kuljettaminen, oli niin rasittavaa. Here - karttoja en ole kokeillut, mutta niitä pidetään hyvin laadukkaina. Maantiepaikantimissa olevat kaista-avustimet, ovat hyvä lisäys pelkkään Google – Maps ohjelmaan verrattuna. Tosin Google- StreetView, eli katunäkymä ominaisuus, auttaa tutkimaan, miltä jokin risteys näyttää. Nokia Here:stä ei ole kokemusta

Maastopaikantimet

Laitepohjaiset maasto paikantimet ovat olleet melko hinnakkaita, ensimmäisiä maastopaikantimia olen käyttänyt jo Nokia - puhelimessa. Monet kartta-aineistot on ilmaisia. Maastopaikantimien tarkkuuksissa on eroja, onko paikan-nimet merkitty jne. Sijaintitietoa voidaan jakaa toisten kanssa, kulkureitejä voidaan nauhoittaa ja tutkailla myöhemmin. Mielenkiintoisia reittejä voidaan jakaa toisille. Tarkempaa tietoa saat valitsemalla paikannus tunnisteen alta.

Sijainnin selvittäminen

Varsinaisten paikannus ohjelmien lisäksi on sijainnin selvittämiseen liittyviä ohjelmia. Niillä voi esimerkiksi lähettää sijaintinsa tekstiviestillä tai tietää ilmansuunnat. Joissakin näistä käytetään puhelimen asentotietoa, ilmansuuntien selvittämiseksi, nettiä talonumeroiden selvittämiseksi ja niin edelleen.