perjantai 6. toukokuuta 2016

Aquamail oma valintani sähköpostiohjelmaksi

Joskus historia vaikuttaa siihen mitä ohjelmaa jää kayttämään mobiililaitteessa.
Erityisesti näkövammaisen kannalta Androidissa on tapahtunut nopeaa kehitystä.
Aivan pakko ei enää olisi sähköpostiohjelmana käyttää jotain muuta kuin google gmail appia.
Kyseinen sovellus tukisi periaatteessa muutakin kuin googlen postia. Jos saisin valita, käyttäisin mieluusti samaa ohjelmaa sekä taitokoneessa, että puhelimessa. Joku ehkä sanoo nyt,että käytä sitten outlookia puhelimessa ja Microsoft livemailia tai outlookia tietokoneessa. Historiallinen taustani on kuitenkin sen verran vahvasti muissa kuin windows ympäristöissä,että luonnollinen valinta olisi käyttää sähköpostiin Thunderbirdiä. Valitettavasti Thunderbirdistä ei ole ollut käytettävissä asiakasohjelmaa Androidlille. Alussa mainitsin,että saavutettavuus ei aina ole ollut hyvä gmailin sähköpostiohjelmassa, en erityisesti pidä tavasta jolla ohjelma niputtaa otsikon mukaan viesit ketjuiksi, jotka aukeaa napsauttamalla, normaalisti näkevälle se ei välttämättä ole huonojuttu, mutta Gmail appin muokattavuus ei ole muutenkaan sellainen kuin haluaisin. Kyseessä on myös tottumus.

Jos olet Apple tai android käyttäjä ja haluat lukea mobiilisiti sähköpostia, on käytännössä vain yhsi järkevä tapa tehdä se. Posti ei saa tulla ladatuksi ja poistetetuksi palvelimelta. Sivuutan tässävaiheessa kalenterin, se on toisen tekstin arvoinen. Minulla on nimittäin sellainen käsitys,että exchange käyttäjät eivät välttämättä halua lukea yrityspostejaan omalla puhelimella, tosin itse syyllistyn tuohon, tällöin kalenteri ja sähköposti kulkevat käsikädessä. Jotenkin luonnollista minulle on käyttää IMAP liikennöinti tapaa. Ei tarvistse miettiä siirtyvätkö postit fyysisesti palvelimelta laitteelle ja ovatko ne edelleen palvelimella sijaitsevissa kansioissaan.

K9-mail, ensimmäinen saavutettava sähköposti

Alkaessani käytää Androidia mentiin käyttöliitymän versiossa 2.2,
puhetuetusti ei pystynyt käytämään juurikaan allenkaan gmail sovellusta, K9 vaikutti käytettävältä, suurin ongelma oli suomenkieliset aakkoset, skandinaaviset kirjaimet luettiin väärin K9- ohjelmassa, mutta edelleen ohjelmaan viitataan kaikissa englanninkielisissä saavutettavuutta koskevissa artikkeliessa. En tiedä tämän ohjelman nykytilannetta, olen jäänyt käyttämään seuraavaksi esiteltyä Aquamail-ohjelmaa. Myöskään puhelimen oma ohjelma ei ollut saavutettava.

Aquamail Muokattava ja saavutettava ohjelma.

Koska K9 – mail oli puutteellinen suomenkielen ääntämyksessään, ryhdyin katselemaan vaihtoehtoja ja siitä lähtien olenkin ollut sitten Aquamail-ohjelman käyttäjä. Nykyisin varmaan löytyy muitankin vaihtoehtoja myös puhesynteesin käyttäjälle. Aquamailin heikkous on englanninkielinen käyttöliittymä.

Sähköposti ohjelman valinta perusteet

Nykyisinhän puhelimen mukana tullut sähköposti asiakasohjelma saattaa hyvinkin olla aivan riittävä, varmaan näkevälle myös gmail app, sillä senkin voi panna lukemaan useampaa sähköpostitiliä. Aquamail on jäänyt minulle käytöön mm seuraavista syistä:
- Ohjelman ensimmäinen kansio on smart folder, se kokoaa saapuneet kaikista ohjelmaan määritetyiltä sähköposti tileiltä. Oletuksena smart folder näyttää Inboxin (saapuneet) kansion sisällön. Sähköposti tili kohtaisesti voi määritellä mitkä kansiot synkronisoidaan ja näytetään Smart folderissa.
- Aquamail tukee Googlen 2-vaiheista kirjautumista.
- Postiotsikoiden niputus voidaan ottaa käyttöön, minulla se ei ole käytössä
Jos kuitenkin tarvitset suomenkieltä niin ehkä voin löytää jonkin toisenkin saavutettavan ohjelman. Jos haen Googlesta haulla Mail for Android tulee vastaan ensimmäisenä osumana 14 parasta sähköposti ohjelmaa, luulempa, että niistä jokun sopii sinullekin, vaikka keskityin tähän yhteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti