torstai 31. maaliskuuta 2016

Nysse toimii Turussakin

Aika paljon tulee liikuttua julkisilla kulkuneuvoilla. Taannoin parasta turussa oli matkatoimisto Brahen palvelu, nykyisin www.foli.fi, joka sivumennen sanottuna näyttää rumalta.  Tulin ladanneeksi ohjelman nimeltä ”Nysse”, joka siis on suunniteltu tamperelaisten käyttöön. Sieltä löytyy tosin muitakin seutuja, kuten Oulu ja Jyväskylä. Itse aikataulut löytyy Turustakin. Työkaveri sanoi, että vastaava sovellus Helsingin busseista voi antaa tietoa myös Turun busseista. Tämähän
johtuu siitä,että tällaiset palvelut suunnitellaan avoimen datan käyttöön. Näkövammaisille on tuttu Applen Blindsquare ja itsekin olen kokeillut androidissa Notnav-paikanninta, jotka siis kertoo ilmansuunnat ja talonumerot, nämä hyödyntävät niin ikään avointa karttatietoa ja muutakin dataa, jota on avoimesti saatavilla.

Reitit kohdalla ei oman sijainnin syöttämisessä tarvitse kikkalla.
Lenkille lähdössä Impivaaran urheiluhalliin?
Oma sijainti paikantimesta ja määränpääksi syötetty Impivaara Turku.
Oi voi pysäkkitietoa ei löydy, tämä kun on Nysse, toisessa välilehdessä ovat pysäkit, sama ongelma seuraa tietysti välilehdillä linjat ja tiedotteet, Suosikkeja en ole kokeillut, mutta sekin lienee toimii parhaiten tuetuilla seuduilla. Nyssen välilehdet ovat Reitit, pysäkit, linjat tiedote ja suosikit.


Nysseen valittavavissa alueet, valitaan karttalehti kuvakkeesta ja ne ovat Tampere,Oulu ja Jyväskylä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti