maanantai 7. maaliskuuta 2016

Puhelin houkuttelee liikkumaan


Miehet tykkää mitata vähän kaikkea. Puhelin tarjoaa uusia liikkumaan houkuttelevia sovelluksia.
Insinöörit on toki keksineet nyt lisälaitteitakin, kuten aktiivisuus rannekkeet ja älykellot, tietenkin Bluethoothilla liitettävät sykevyötkin. Puhelimessa suoraan on erilaisia sovelluksia, kuten askelmittari. Sovellukset hyödyntää puhelimen anturieta. Itselläni on kokekuksia lähinnä kahdesta sovelluksesta. Samsungin mukana tullut S-Health, joka muuten toimii ainakin osittain muissakin android malleissa. Toinen mitä paljon olen käyttänyt, on Sports Trakker. Työtoverini ovat innokkaita urheilun harrastajia ja heillä puhelin toimii urheilukellon ”monitorina”. Ainakin Garmin kelloille on monitori sovellus, kuulemieni tietojen mukaan, urheilukellon sovellukset synkronoi verkkoon ja tuloksia voi katsoa puhelimen sovelluksesta. Liikuntaryhmää ajatellen voi suorituksia jakaa ja verrata toisten suorituksiin. Urheilusovelluksissa on oleellista myös selain pohjainen käyttöliittymä, jolla voi isolta koneelta tarkastella omia ja toisten jakamia suorituksia. Älykello voi olla viisas yhdistelmä puhelimen kanssa esim sellaisia lajeja harrastaessa, joihin ei puhelinta saa helposti mukaan,vaikkapa uinti, vesitiivis kello on silloin ihan hyvä juttu olemassa.
Aiemmin olen kirjoittanut Viewranger maastopaikantimesta, siinähän on myös ominaisuutena reitin nauhoitus, sama ominaisuus on myös Sports Trakkerissa. Nämä sovellukset mahdollistavat jälkikäteen reitin tutkailun.
Reitin suunnittelu etukäteen on mahdollista mm Stravalla ja myös toisessa kokeilemassani maastopaikantimessa, mapitaressa se on mahdollista.
Liikuntasovelluksissa on tietenkin kalori laskuri ja s-health mm mahdollistaa puhelimen lämpötila anturin käyttöä, muuten kyllä se toimisi, mutta käden lämpä pitäisi jollain lailla neutralisoida, anturi on lisäksi niin hidas,että puhelin saisi lojua maass minuutti tolkulla, ennen kuin anturi kertoisi lähellekään oikean lämpötilan, parempi olisi hakea lämpötila vaikkapa jostain sää palvelusta.

Linekkejä urheulu ohjelmiin

Jokaiselle lajilleen löytyy omia sovelluksiaan, nämä ovat vain esimerkkejä, joihin olen törmännyt tai itse käyttänyt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti