torstai 31. maaliskuuta 2016

Mapitare maastokartta vaihtoehto viewrangerille

Kerrroin aiemmassa tekstissä Viewranger maastokartasta, tässä on sille hyvä vaihtoehto. Mapitaare maasto hinnaltaan se oli 19 euroa Mapitarella näyttää olevan kalliimpi karttaversio, joka sisältää merikartat myös hinta 39,90, sekä maantiekarttat pelkästään,lisäosina voi ostaa peltorekisterin, näistä kertyy hintaa. Mainitsemallani 19 eurolla saa kuitenkin kelvolliset suomen maastokartat. Karttojen väritys on jotenkin "pliisumpi", kuin ViewRanger kartoissa, joissa käytetään samoja värejä kuin maanmittauslaitoksella. Ehkä tämäin syy on pitänyt minut pääasiassa ViewRanger käyttäjänä.


Mapitaren väritys poikkeaa jonkin verran maanmittauslaitoksen vastaavasta rakennukset eivät mielestäni näy niin selvästi ja värit eivät ole niin voikakkaita.


Mapitaare - kartat ladataan isohkoissa osissa ja kartat voi sijoittaa ulkoiselle muistikortille, tämä on taas näppärämpää kuin ViewRangerin karttalataus. Jos haluaa 1:20000 mittasuhteilla olevan kartan vain 250 km2 kokoiselta alueelta, niin silloin valintani on ehdottomasti ViewRanger,Kun Mapitare maastokartan näytön lukitsee, ohjelmaa ei voi vahinggossa sulkea. Kuvassa näkyy suljetun lukon ikoni merkiksi lukituksesta Ruudulle voi saada myös kompassin joka näyttää ilmansuunnat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti