keskiviikko 9. maaliskuuta 2016

Puhelimen liittäminen pc:hen

Tavoite?

Kun liittämistä tietokoneeseen miettii, niin ensimmäisenä kannattaa määritellä tavoite. Joissakin tapauksissa wlan liitäntä saattaa riittää, jos on tarvetta yksittäiselle tiedoston siirtämiselle tai puhelimen sisällön tutkimiselle. Itse olen käyttänyt tällaiseen tarkoitukseen Airdoidia.
Airdroid tarvitsee rekisteröitymysen ja wlan yhteyden reitittimen kautta.
Mikäli tarkoitus on vain katsella jotain videota isommalta näytöltä voidaan käyttää esim allcastia tai samsungin tapauksessa sidesync sovellusta.
Mikäli tavoite on siirtää isoja hakemistoja äänilehvyjä tai muita sellaisia suosittelen USB-kaapelia.

Liittäminen kaapelilla

Windows tietokonetta käytettäessä laite tarvitsee ajurin. Tavoitteesta riippuen USB:n liitätäntätapa on joku Kamera tai medialaite, android ei tunne sellaista vaihtoehtoa kuin massa muisti. Samsungin kanssa tietokoneella on tarkoitus käyttää Kies nimistä ohjelmaa, jolla voi puhelimen tietoja varmuuskopioida tietokoneelle. Kies mahdollistaa myös puhelimen päivittämiset tietokoneen avulla vaikka ilmatie päivitys onkin se tavanomainen.  Olen myös varmuuskopiointiin käyttänyt Helium nimistä ohjelmaa, Heliun vaatii tietokoneen päässä sovelluksen, jonko linkin saat käynnistäessäsi Helium sovelluksen, noudata annetuja ohejeita (huom englannin kielinen).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti