torstai 7. huhtikuuta 2016

Siivouspäivän puuhat

Ehkä tavalliselle ihmieselle ei tule vastaan muistitilan loppuminen puhelimesta.

Ajattelin kuitenkin kirjoittaa tästä aiheesta, koska olen enemmän kokeilija luonne. Kokeilemisessa ja vertailussa on se huono puoli, että ohjelmia tulee asenneltua ja poisteltua. Olen todennut,että ohjelman poistaminen jättää vähintäänkin alihakemistoja puhelimen muistiin. Nykyisin osa ohjelmista toimii kyllä muistikortillakin. Toisaalta ulkoinen muistikortti on suojattu. Tuo suojaus näkyy monellakin tavalla. Jos valokuvat siirretään ulkoiselle kortille, ne tuskin kopioituvat googlen palveluun. Kuvien kopioituminen Googlen palvelimelle saattaa olla joidenkin mielestä jopa ei toivottavaa. Yhteystiedot sijaitsevat aina puhelimessa, samaten kalenteri. Yhteydettömän tilan offline-kartta sovellukset toisaalta taas voivat tallettaa kartta-aineiston ulkoiselle kortille.

Eli ensimmäinen siivoukseen liittyvä asia, on varmistaa,mihin valokuvat tallettuu ja jos käyttää maantie tai maasto paikantimien karttaa karttojen sijoittaminen ulkoiselle kortille, sama juttu musiikkitiedostojen ja mahdollisesti käytetyn google play musiikin suhteen. Spotifystä androidilla ei ole kokemusta, mutta varmaankin sekin voi tallettaa tietoa ulkoiselle kortille.

Jokainen ohjelma tehostaa käyttöä lataamalla tietoa välimuistiin, kuten tietokoneella selain jättää väliaikaisia tietoja, mutta dataa tallennetaan myös piiloon. Osa ohjelmista osaa käsitellä pakattuja zip tiedostoja, mutta ellei niin

zip tiedostoja ei voi purkaa suoraan ulkoiselle kortille. Nekin ohjelmat jotka käsittelevät zip tiedoston suoraan säilyttävät sitä todennäköisesti jossain paikassa joka ei suoraan näy puhelimen tiedoston hallinnassa.

Puhelimen tallennustilan hallintaan olen kokeillut tähän mennessä 3 sovellusta.

Tavallaan useampaakin, sillä olen omistanut myös puhelimen,jonka olen muokannut täysin ja jossa minulla on ollut pääkäyttäjän oikeudet eli Root - oikeudet. Nämä nyt esittelemäni ohjelmat toimivat ainakin osittain nykyisessä puhelimessani. Puhelimesta talletustilaa voi vapauttaa nimittäin sovelluksia poistamalla, mutta yleensä laitetoimittajan asentamia ohjelmia ei saa kokonaan pois ilnan pääkäyttäjän oikeuksia. Ohjelmat saa kuitenkin passivoitua ja niiden suorittaminen ei vie enää keskusmuistitilaa, mutta mikäli tehdään puhelimen tehdasasetusten palautus, niin ne palaavat jälllee ns. Recovery imagesta. Eli pääkäyttäjänäkin niistä eroon pääsemiseksi pitäisi korvata tuo kyseinen levykuva omalla. Yleensä niillä henkilöillä jotka pyrkivät pääkäyttäjäksi on päämäätänä juuri edelläkuvattu tilanne.

CleanMaster

Clienmaster on yksi vaihtoehto puhelimen puhtaana pitoon. Jostain syystä tämä aiheuttaa minulle pientä epäluuloa. Ainakin osa ominaisuuksia oli sellaisia ettei niitä kannata käyttää. Clean master toimi periaatteessa hyvin, se automaattisesti tarjosi puhdistus = clean-operaatiota aika ajoin. Ongelmia minulla oli lähinnä lataus boostauksessa, mikäli latausta nopeutettiin sammuttamalla prosesseja puhelimen lukitusnäyttöä ei meinannut saada auki tai se reagoi hyvin hitaasti, johtuen ehkä juuri siitä että ohjelmien piti uudelleen käynnistyä, kun otin puhelimen taas käyttöön, myöskään virusskanneria ei kokeillut,sillä minulla on Nortonin virustorjunta. Ohjelmassa on kyllä paljon hyvää, muuta ei ole ehkä paras ohejlam lajissaan. Mainokset ärsyttää.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cleanmaster.mguard

AppMgr ııı

Tätä sovellusta olen käyttänyt hyvin pitkään,ohjelman ilmainen versio on kokoajan toiminut erinomaisesti, en ole vieläkään varma,etteikö tämä olisi nyt esitellyistä ohjelmista paras. Välimuistin kertymisestä ilmoiteaan sovelluskohtaisesti ja ne voi tyhjentää sovelluskohtaisesti, ohjelma automaattisesti ilmoittaa päivityksissä, mitkä ohjelmat voidaan siirtää ulkoiselle kortille, itseasentamini ohjelmat nimittäin palaavat puhelimen muistiin, kun ne päivittyvät. Ei ylimääräisiä boostauksia, mutta mitä järkeä on sammuttaa prosesseja, joita hetkenpäästä taas tarvitsen.

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.a0soft.gphone.app2sd

All in on toolbox

Tämän löysin jokin aikaa sitten, sisältää suunniieen samoja ominaisuuksia kuin appmgr3, mutta lisäksi toimiva ohjelmien varmuuskopiointi muistikortille. En kylläkään tiedä tallettaako varmuuskopio myös ohjelmien asetukset, kuten helium varmuuskopiointi. Luulisi sillä nykyisinhän Google tili osaa palautaa ohjelmasi, kun rekisteröit uuden puehlimen tiliisi, sen sijaan helium osaa palauttaa sähköpostisi salasanoineen ja esimerkiksi tallennetut WLAN salasanat. Toivon mukaan minun ei tarvitse tulla tietämäänkään toimiiko tuon ohjelman tekemä varmuuskopiointi miten. Hyvää on myös tuo yhden napsautuksen siivous, jotenkin toisaalta appmgr ohjelmien välimuistien siivous yksitellen oli hiukan vakuuttavampi, mutta jos arvostaa eenmmän helppoutta, kuin varmuutta siitä,että ohjelma todella tekee sen mitä pitää. Myöskään boost toiminnon painamisessa en ole vielä hoksannut mitään haittavaikutuksia. Nimensä mukaan tämä sisältää paljon työkaluja, ei tosin mitään vatupassia ja metrin mittaa :), mutta tiedosto selaimen, varmuskopioinnin, ohjelmien poistot ... Saapa nähdä kumpi tulee olemaan lopullinen valintani tämä ohjelma, vaiko AppMgr.

En ole vielä ehtinyt kaikkea edes löytää, näin siinä mm herätyskellon ja musiikki kuvakkeen :).

         https://play.google.com/store/apps/details?id=imoblife.toolbox.full

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti