torstai 28. huhtikuuta 2016

Nova aloitusnäytön muokkaus

Tässä aanan muutamia vinkkejä käyttämäni Nova Laucherin muokkauseen.
Nämä toimivatainakin pro-versiossa. Novaa olen tietysti esitellyt muuallakin, asetuksista ei kuitenkaan okein löydy suomenkielisiä ohjeita. Tämäkään ei ole perustteellinen esittely, Big Laucherin kohdallahan tyydyin linkkiin käyttöohjeeseen.

Google haku

Nova laucher sisältää google haku kentän, voit muotoilla tai postaa sen käytöstä
painamalla sitä pitkään, tämän jälkeen saat esille muokkaus ja poistovaihtoehdot. Muokkaa vaihtoehdossa voit vaikka muuttaa hakukentän kokoa.

Työpöytä

Ikonikuvien määrä sarakkeina ja riveinä voi muokata,ikonin ja tekstien kokoa voi muutta ikoneita voi lajitella kansioiksi kuten Google sovellukset ovat oletuksena. Valinta lisää pikakuvake työpöydälle on minulla asennossa pois, työpöytä pysyy kuvakkeiden osalta askeettisen siistinä, sinne tulee ohjelmat, jotka päätän sinne tulevan, ei muuta.

Työpöytä näytöjen määrä

Nova Laucher jakautuu uselle näytölle , tätä määrää voidaan muokata, niin ikään näytöltä toiseen siirtymisen animaatiota voidaan säätää.

Telakka

Ruudun alaosassa olevaa telakka osaa voidaan säätää erikseen. Itselleni
on ollut helpompaa säätää telakka kiinteästi pysyväksi. Telakka voi kuitenkin
olla pidempi ja sitä voidaan siis veirittää vasemmalta oikealle tai päin vastoin.
Telakka päällimmäisenä aiheuttaa sekavan näköisen tilanteen mikäli ikonien koko on säädetty hyvin suureksi

Eleet ja syötteet

Eleitä voi säätää, näissä varon menemästä päällekkäin saavutettavuudessa olevan puheavustuksen Talkbackin kanssa. Nämä tulevat näkyviin maksullisessa premium versiossa

Ohjema kuvakkeiden pyyhkäisy

Ohjelmakuvakkeiden pyyhkäisyyn saa liitettyä toiminnon pitkällä painalluksella eli pitämällä sormea kuvakkeella noin 2 sekuntia.

Sovellus ja Widgetti valikot

Sovellus valikoissa saa uein käytetyt sovellukset ylimmäksi, taustan saa korttimaiseksi, jolloin puhelimen tausta kuva ei näy valikon läpi, valikon saa listamuotoiseksi, ja kansiot saa vlikossa ylimmäksi. Huom lista näkymä näyttää pysyvän aina aakkos järjestyksessä, eli silloin useinkäytetyt sovellukset ylimpänä asetuksella ei ole merkitystä.