torstai 23. maaliskuuta 2017

Pakatut tiedostot

Android linux on siitä ihmeellinen järjestelmä, ettei siinä alunperin oikein ollut tukea suoraan pakatuile tiedostoille. Erityispiirteenä on,että zip pääte ei suoraan ole assosioitu mihinkään. Ei sillä tavalla, kuin windowsissa. Sama ilmiö oli alunperin openoffice documenteissa, polaris office ei suoraan osannut niitä avata, mutta vinkki avaamiseen löytyi kyllä. Nykyisin polaris office näyttää ODT päätteestä selviävän.
Pakatut tiedostot ovat kuitenkin aivan erityisasemassa linuxissa, etenkin androidissa. Jos järjesetelmä lukitukset on avattu, puhelimeen asennettu root image, voidaan koko puhelimen käyttöjärjeselmän sisältö korvata toisella pakatusta tiedostosta. Niin ikään Rom magerilla rootatusta puhelimen nykyisestä sisällöstä voidaan tehdä varmuuskopio.
Tästä huolimatta korkeammalla tasolla pakattu tiedosto ei siis ole automaattisesti tuettu. Nykyisissä android sovelluksissa pakattu tiedosto on tuottu tiedostojen hallinnassa, jolei niin ole voi asentaa astro filemanagerin tai 7zip ohjelman 2.0 version tai vanhemman. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti