perjantai 3. maaliskuuta 2017

Honor8 android 7.0

Helmikuun lopulla Honor8 puhelin päivittyi android 7.0.
Ensivaikutelma on tosiaan, että käyttäjäoikeudet on täysin uusittu.
Asetukset säilyi ainakin osoittain toki käytössäni oleva Nova-aloitusnäyttö, täytyi asettaa uudelleen oletus näytöksi.
Talkbackin käytössä ollut käynnistys virtanäppäimellä ja pitämällä kahta sormea näytöllä ei tee enää softboottia, vaan ohjelma käynnistyy heti.

Virran säästöä on muokattu.

Nyt ultra-tilassa on mahdollista käyttää talkbackia, internet yhteydet säilyvät, talkback on käynnistettävä uudelleen, mutta toimii ultra tilassa, talkback sanoo Huawei-koti. Eli nova ilmeisesti myöskin heivataan sen ajaksi muistista.

Virransääsotilasta sanotaan:

Virransäästötila 30 h 56 min jäljellä Virransäästötila rajoittaa virran säästämiseksi taustasovellusten toimintaa, vähentää tai poistaa käytöstä joitain visuaalisia efektejä ja ääniä sekä poistaa käytöstä taustalla tapahtuvan sähköpostien haun. Virransäästötila poistetaan käytöstä automaattisesti,kun laitetta ladataan tai se on ladattu täyteen.


Ultrasta sanotaan:

Ultra 108 h 29 min jäljellä. Vain tietyt sovellukset ovat käytettävissä.

Luvut tunneista ja minuuteista, ovat siis arvioitu aika, joka on nyt jäljellä
valmiustilassa? (käytetty yli 1 vuorokausi).

Talkback

Päivityksen jälkeen Talkbackissä vaikutti olevan pätkimistä, joka loppui, kun päivitin äänitiedostot. Muuten Talkback näytti olevan ennallaan.


Yhdistäminen tietokoneeseen

Testasin liittämistä linuxiin, usb liitos kysyi vain sallintaa, linux nautilus havaitsi heti uuden usb sijainnin, eikä ilmoitusalueelta tarvinnut,erikseen sanoa, että tiedostojen katselu on sallittu. Liitostapa näyttää olevan MTP. Eli tiedon siirto oli mahdollinen laiten näkyin linuxissa nimellä FRD-L09, eli mallin nimellä, aiemmin on näkynyt nimenä android. Käytetty linux on muuten fedora 25.

Android debugging bride ei enää toimi heittämällä vaan sanoo:
no devices/emulators found

Päivityksen jälkeen usb virheenkorjaus oli ilmeisesti kytkeytynyt pois, itse kehitäjän asetukset näyttivät olevan päällä. En muista ainakaan kyteneeni usb debugingnia itse pois.

Windows sovellukset toimii myös niin kuin pitää. En ole saanut varmuuskopiointia kopioimaan puhelimen kaikkia ohjelmia, kirjoitan nyt siis Hwsuite ohjelmasta. Jotenkin ohjelma varmuuskopio jää tekemään joitain ikuisesti, mut jättäessäni ohjelmat pois niin toimii. Helium varmuuskopiointi ohjelmaa en ole Honor8 kanssa kokeilut,asian voisi testata palaan tähän ehkä lyhyellä kirjoituksella

Testasin usb-liitoksen myös Utra-virransäätötilassa, sekin toimii eli sekä kysymys käytön sallimisesta,että USB–virheenkorjauksen sallimisen.

Puhelimen lataus

Puhelimen lataus tai liittäminen usb:llä kytkee virransäästötilan pois päältä, tämä ei kuitenkaan kytke pois Utra-virransäästötilaa. Testasin myös Airmore ohjelmaa päivityksen jälkeen, ei ongelmana. Ainoa ohjelma joka josain syystä jää juntturaan on radio.fi app, mutta selaimen läpi sivusto toimii kuten pitää.

Muutoksia Wi-Fi:n käytöksessä

Olen huomannut,että Wi-Fi- yhteys nousee itsestään päälle, kun tulen paikkaan, jonka Wlan on yhdistetty puhelimeni kanssa. Eli jollain lailla, Wi-Fi on tavallaan aina aktiivinen. Honor8 päivityksen jälkeen en myöskään enää ole laittanut mobiilidataa pois päältä. Tuo saattaa vaikuttaa Wi-Fi:n automaattiseen kytkeytymiseen, honor8:ssa on nimittäin ominaisuus nimeltä Wi-Fi+, joloin mikäli Wlan on saatavilla, Wi-Fi kytkeytyy päälle. Aiemmassa EMUI 4.1 versiossa tämä ei näyttänyt kuitenkaan yhdistävän Wlaniin, jos ilmoitusalueelta olevista pika kytkimistä mahdollisuus oli kytketty pois päältä.

Ilmoitus alue

Ilmoitus alueella voi viesteihin vastata heti tai ne voi pyyhkäistä pois.

Viimeaikaiset sovellukset

Mielenkiintoisin muutos on viimeaikaisissa sovelluksissa, kun ne olivat aikaisemmassa Honorissa vaaka suunnassa niitä ei voinut selata Talkbackilla, nyt ne ovat horisonttalisesti.
Moniajo on toteyterru mielenkiintoisesti voit pitkällä painalluksella ottaa ja vetää jonkin soveluksen ruudun yläosan ja jättää toisen alaosaan, käyttää niitä yhtä aikaa. Tämä kyllä saattaa olla hieman hankala sokealle, mutta periaatteessa toimii Talkbacilla, tietenkään selaustila ei mene alempaan sovellukseen, vaan napsautat ruudun alaosaan, focus siirtyy.

En puutu honorin aloitus näyttöön tehdyistä muutoksiin, koska olen vakiinnuttanut Nova-aloitusnäytön käyttöön. Alla on vielä esittely video englanniksi. Ilman sitä en olisi kyllä keksinyt tuota viimeaikaisten sovellusten toimita tapaa :).

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti