perjantai 23. syyskuuta 2016

Puhelimen profiilit

Isellänikin on Nokialais puhelin tausta, ennen Android-puhelinta. 
Samalla tavalla puhelimessa ei voi säätää helpolla montaa asiaa, Nokiassa soittoäänikin vaihtui profiilia vaihtamalla. Pidän kyllä parempana sitä,että soittoääni on joko päällä tai pois, toki soittoääniä voi määritellä eri soittajillekin.
Profiileiden säätämiseen on useitakin lähestymis näkökohtia.
Automaattisuus
Automatikka voi perustua esim aikaan tai sijaintiin. Olen kokeillut mm Taskeria, mutta pidän sitä erittäin monimutkaisena laitoksena, esimerkkejä Taskerin käytöstä on, mutta en todellakaan suosittele sitä kelle tahansa.

Säädettävät arvot

Puhelinmen soittoäänen lisäksi profiilien hallinta voi säätää esimerkiksi onko netti päällä tai pois, käytetäänkö Wi-fiä vai ei. Ehkäpä se säätää myös bluethoothin päälle.

Itselläni on tällä hetkellä käytössä, tai kokeilussa paremminkin profile manager https://play.google.com/store/apps/details?id=sk.lassak.profiler se vaikuttaa riittävältä tavalliseen käyttöön Ainoa ongelma siinäkin on,ettei profiilien säädöt ole suomeksi. Tein kokeeksi ulkoilma profiilin, jossa vaihdoin soittoääneksi ulkona paremmin kuuluvan soitto äänen. Vaihdoin näytön kirkkauden ja kun palasin toiseen profiiliin näytön kirkkaus jäi päälle. Jos valitsin ulkoimaan soittoäänen tämä asettui soittoääneksi järjestelmä tasolla. Kokeilin vaihtaa mukana tulleeseen Meeting (kokous) profiiliin, soittoäänet mykistyivät, ne palasivat sentään takaisin kun vaihdoin home (koti) profiiliin. Eli aivan bugitonta ei tässä meininki ole.
Olen aiemminkin testannut erilaisia profiien asetus ohjelmia. Lopputulos on ollut kutakuinkin samanlainen, jotkin arvot jäävät päälle vaihtaessa profiiilista toiseen, kokeilussani on ollut mm
Profiilit https://play.google.com/store/apps/details?id=info.kfsoft.android.MyProfile ohjelma.
Siinä sai säädettyä myös internet yhteyksiä, mutta kun sitä aikoinaan kokeilin, jäivät esimerkiksi nettiyhteydet siihen tilaan mihin profiili ne asetti. Sinänsä profiilit ohjelma on vaihtoehto. Kannattaa kokeillä kumpi käyttään riittää, jos profiili ominaisuutta kaipaa. Muitakin vaihtoehtoja varmaan löytyy, mikäli jollain on hyviä ehdotuksia testattavaksi profiilien säätämiseen niin otan ehdotuksia vastaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti