torstai 25. elokuuta 2016

Salasanat tallessa

Kuten hyvin tiedetään Norton tarjoaa salasanojen säilytys palveleuja Identity safe ohjelmalla. Turvallisuus syistä Nortonin ja Identity safe salasana eivät ole samoja. Jos unohdat Identity safe salasanan sinun on poistettava koko salasana varasto.
Tämä näyttää olevan käytäntö myös Lastpass ohjelmassa.
Lastpass näyttää ilmaiseksi tarjoavan salasanojen säilytystä, näyttäisi olevan
kuitenkin jonkilainen rajoitus Firefox lastpass lisäosassa, se ei näytä toimivan oikein androidlla. Lastpass tarjoaa näköjään oman ohjelman sisäisen selaimensa. Vaikka Lastpass näyttäisi ilmaiselta, niin se alkoi herjata kokeiluajan päättymisestä. Muitankin maksullisia versioita salasananhallintaan on. Esimerkiksi 1password. Kokeilin myös KeePass ohjelmaa, toimi sekä androidilla että linuxilla, jostain syystä windows versio ei kuitenkaan osannut lukea Keepass ohjelman luomaa tiedostoa. Oikeastaan yksi syy katsella vaihtoehtoa salasanan säilyttämiselle, johtoihin juuri tuosta tarpeesta, että salasanan hallintaan pitää päästä kaikilla laitteilla. Minulla on ollut pitkään käytössä Pocket, jolle ei kuitenkaan löydy asiakasta muihin käyttöjärjestelmiin.
Tässäkin on kyllä varmuuskopio dropboxiin. Pocket saattaakin olla monelle riittävä ratkaisu, tuota Keepassin salasana tiedoston siirto onglemaa pitäsi ehkä vielä tutkia, saattaisi olla,että siihenkin on olemassa ratkaisu, luultavasti riippuu keepass ohjelma versiosta. Ite olen nyt hiukan lisännyt Norton Identity safen käyttöä, ne salasanat joita tarvitsen vain mobiililaitteessa on edellen pocketissa. Pocket on kyllä hyvin monipuolinen, mietin esimerkiksi sellaista mahdollisuutta,
että tallentaisin sinne skannatut pankkien tunnusluku taulukot.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti