perjantai 9. joulukuuta 2016

Lisää matkustamiseen liittyviä sovelluksia

Tällä kertaa esittelen pari sovellusta julkisen kulkuneuvon käyttäjälle.
 Perille sovellukseen törmäsin, koska sitä suositeltiin minulle, google kauppa oppii sinulle tärkeät sovellukset nopeasti ja sen perusteella tarjoaa sovelluksia käyttöösi. Aiemmin olen esitellyt Nysse sovelluksen ratkaisuksi paikallisbussi tilanteeseen. Olen esitellyt myös Flightradar24 sovelluksen, jolla voi seurata taivaalla lehtäviä koneita, maksullisella osalla myös kenttien laskeutuvia ja nousevia koneita ja niiden lähtöaikoja. On olemassa myös tietysti tuo Junat kartalla sovellus, jolla saa selville ovatko junat aikataulussa. Näkövammastani johtuen pääsääntöisesti mukana on ollut sovelluksia, jotka ovat vähintään heikkonäköisen käytettävissä, toisaalta olen luopunut piaan sovelluksista jotka ovat hyvin graaffisia tai sekavan näköisiä. Turkulaisena myöskään en ole esitellyt sovelluksia jotka ovat tarkoitettu lähinnä pääkaupunkilaisten käyttöön.
Näkökulma on se,että sovellukset toimii muuallakin ja voisivat olla hyödyksi jollekin ihmiselle. Suunnitelmissa on esitellä kyllä myös viihdepuolen sovelluksia tulevissa blogi teksteissä, kyse on kuitenkin idieoista ja ajankäytöstä. Vaikka blogi on jo ollut usen kuukauden ajan olemassa, kukaan ei ole ollut kiinnostunut julkaisemaan tekstiä kanssani, eikä kukaan ole oikeasti lähettänyt kysmyksia tai palautetta :). Tilastoista näkyy kuitenkin, että blogissa käy joitakin katsomassa, mitä kirjoitan.
Palatakseni itse asiaan Perille sovelluksen alkunäyttö näyttää tältä. Syötä tiedot mistä ja minne ja lähtö ja paluuu päivät. Ohjelma laskee hinnat ja matkat vaihtoineen. Hämmästyttävä oli että ohjelma laskee kustannukset myös omalla autolla :)


 Asetuksissa voidaan vaihtoehtoja rajta ja niiden järjestykseen vaikuttaa. Vaihdot lasketaan tietojeni mukaan ihan aikatualuista, eli saattaa olla,että jos eka auto on paljon myöhässä vaihto asemalla oleva auto ei odeota.

Eli linkki ohjelmaan PerilleApp 

Toisena ohjelmana esittelen vaihtoehdon paikallis liikenteen selvittämiseksi. Turussa on tosiaan ollut vähän kehnoa tuo tarjonta. Stoppi sovellusta koetin, kyllähän sekin toimii, mutta heikkonäköiselle tai sokealle se ole kovinkaan käytettävä. Pysäkit pitää valita kartasta ja aina kun ohjelman avaa, näkymä osoittaa turun torille, eli paikannus ei ala automaattisesti. Nyt näyttää siltä,etä löysin mitä olin hakemassakin, nimittäin sovelluksen nimeltä Movit.
 Nimestään huolimatta sovellus on ihan suomea. Linjat valinnan alta löytää busilinjojen reitit ja aikautulut. Ohjelmalle voi syöttää työ ja koti osoitteet valimiiksi,
helpottamaan reitin hakua. Reittiopastuksen voi jättää taustalle ja ohjenlma kertoo milloin sinun pitää jäädä pois. Vaikuttaa oikein lupaavalta sovellukselta ja sen käytämine vaikuttaa helpolta.
Linkki Movit sovellukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti