maanantai 27. kesäkuuta 2016

Urheilukello toi muutoksen kännykkän käyttöön liikunnan seurannassa

Tulin hankkineeksi polar M400 urheilu kellon. Toiminta androidin kanssa on kohtuullisen mukavaa. Bluetooth paritus onnistui näppärästi NFC kosketuksella.
En ole toistaiseksi ottanut käyttööön älykkäitä ilmoituksia, joka mahdollistaisi tekstiviestien lukemisen kellosta, mutta kun on tuo näkövamma. Kellon kuvakkeet ovat kyllä muutoin hyvin selkeät ja näen juuri sen, mitä tarvitsenkin.
Pyöräillessä en ehkä aina näe nopeutta kellosta, kellonaika ei näy silloin kun kello mittaa suoritusta gps:llä, se on pikku puute, mutta ei mikään ylipääsemätön asia. Polar on tosiaan samalla aktiivisuusranneke kuin kellokin, puhelinta ei tarvitse raahailla mukana joka paikkaan.
Poistin nyt s-healthin käytöstä ja asensin tilalle google fit ohjelman. Lisäksi Polar kello tarvitsee polar Flow nimiesn ohjelman.
Kelloon kertynyt data synronoidaan siis puhelimeen bluethootilla, syncronointi vaikuttaa pikkasen epäluotettavalta, sillä aina ei onnistu. Näyttäsi siltä,että syncronoitaessa on parasta pitää kello ja puhelin melkein kiinni toisissaan. Syncronoinin tosin voi tehdä johdollakin ainakin windowsissa. Näyttää siltä,että A gps päivittyy puhelimen ollessa johdolla kiinni windowsin polar flow sovellukseen. Sovelluksesta löytyy myös mac versio.
Polar flow voi vaihtaa tietoja google fitin kanssa, josta syystä otin google fitin s-healthin tilalla. S health ei tuntenut edes polar M400 mukana tulluttu H7 sykevyötä. En ole vielä keksinyt miten saisin s-healthiin kertyneen datat johonkin muuhun sovellukseen. Ehkä se olisi mahdollista?
Lisäksi on mahdollista käyttää polar beam nimistä ohjelmaa suoraan valmennukseen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti