torstai 9. tammikuuta 2025

Muistiinpanot hukassa? Opas Android-muistiinpanoihin

Olen aina ollut innokas kokeilemaan erilaisia muistiinpano-sovelluksia. Aivan kuten moni muukin, olen joskus tuntenut hukkuvani sovellusten valtaisaan määrään. Oi notepad oli pitkään vakiovalintani, mutta ajan myötä huomasin kaipaavani enemmän ominaisuuksia, eikä oi-notepadia löytynyt enää helpolla google kaupasta se siirtyi kuitenkin vanhasta puhelimestani.. Tässä blogikirjoituksessa vertailen erilaisia Android-muistiinpano-sovelluksia ja autan sinua löytämään itsellesi sopivimman työkalun. 

Tähänasti olen käyttänyt paljon  Oi-notepadia  kauppalistoissa ja muissa vastaavissa hyvää tässä on kookkaat otsikot ja vaalea pohja jota on heikkonäköisenkin helppo lukea, tuki on ilmeisesti katoamassa koska oi-notepadia ei suuoraan löytynyt google kaupasta. 

Muistiinpanot ovat tärkeä osa nykypäivän elämää. Olipa kyseessä luentojen muistiinpanot, ostoslistat tai projekti-ideat, hyvä muistiinpano-sovellus voi tehdä elämästäsi huomattavasti helpompaa. 

Miksi käyttää muistiinpano-sovellusta? 

  • Synkronointi: Pääset muistiinpanoihisi milloin ja missä tahansa. 

  • Järjestäminen: Voit luoda kansioita, tunnisteita ja listoja, jotta löydät tiedot helposti. 

  • Haku: Useimmat sovellukset tarjoavat tehokkaan hakutoiminnon. 

  • Yhteistyö: Voit jakaa muistiinpanoja muiden kanssa. 

  • Monipuoliset ominaisuudet: Kuvat, äänitiedostot, tarkistuslistat ja paljon muuta. 

 

Suosittuja muistiinpano-sovelluksia: 

  • Google Keep: 

  • Ilmainen ja helppokäyttöinen 

Olen havainnut, että audiomuistiinpanot ovat erittäin hyödyllisiä esimerkiksi kokouksissa tai luennoilla. Speech Notes on ollut tässä mielessä hyvä apuri. Toisaalta olen huomannut, että tehtävät toimivat minulla paremmin kalenterimerkintöinä. Google Keep on kätevä nopeaan ideoiden tallentamiseen, mutta en ole löytänyt sieltä kaikkia tarvitsemiani ominaisuuksia. 

Muistiinpano sovellusten ominaisuuksia 

Paikallisen talletustilan käyttö: 

Puhelimessa vakiona olevat sovellukset käyttää puhelimen tallennustilaa. tämä vaikeuttaa muistiinpanojen jakamista muualle. 

Muistiinpanon teko tapa: formaatti: 

Olen käyttänyt oi-notepadin lisäksi speech notes sovellusta jossa sanelusta kirjoitetaan 

muistiinpanot, tämäkin tallentaa paikalliselle levylle. 

Myös tehtävät ja erilaiset listat ovat muistiinpanoja. 

pilvitallennus ja jakaminen: 

Entä jos haluan jakaa muistiinpanoni, silloin pitää paikallinen muistiinpano jakaa vaikkapa google driven kautta, erilaisten ympäristöjen yhteistyö saattaa vaikuttaa valittuun muistiinpano sovellukseen. 

Nopein ratkaisu voisi olla tällöin google keep. Keepissä voi tallentaa myös kuvaa ja piirroksia, eikä se maksa mitään. Toisaalta muistiinpanot voivat olla lista tai tehtävä tyyppisiä, jotka poistetaan, sitten kun ne on suoritettu. Onhan kalenterikin eräänlainen muistiinpano. 

 

Kun tarvitset enemmän ominaisuuksia saattaa olla tarve ottaa käyttöön Mikcrosoft Onenote tai Evernote. 

Ilmaiseksi pääsee OneNoten kanssa varsin pitkälle ja sitä pidetäänkin ehkä parhaana vaihtoehtona muistiinpanoille. Evernoten hinta on pro versiolla noin 100 euroa ja se tuo mukanaan myös tekoäly ominaisuuksia. Keep on tosin nopein tapa tehdä muistiinpanoja pilveen, mutta ei ehkä niin saavutettava tapa. Erilaisilla alustariippumattomilla pilvi muistiinpanoilla on se hyöty, että niitä voi käyttää joko tietokoneella tai puhelimella ja tietokoneellehan saa koko kymmensormijärjestelmän käyttöönsä. 

Muistiinpano sovellukset ja niiden ominaisuudet 

Ilmainen käyttää google pilveä 

tukee kuvaa ja piirroksia ei suoraa tukea tekoälylle  

ei tue skannaaamista, mutta valokuvat on tuettu  

tukee listoja  

Helppo ja nopea käyttöönotto ja käyttö sujuvaa mobiililaitteella 

Evernote: paljon ominaisuuksia pro tilillä lisäkkeitä ja muita olemassa 

katso Wikipediasta  

Ilmaiseksi pääsee alkuun mutta ... 

Kun muistiinpanoista puhutaan selkeesti on kaksi suurta Onenote ja Evernote. 

Mikrosoftin käyttäjälle tai windowsin käyttäjälle tämäkin on mahdollista 

Rahalla saa enemmän myös onenotesta, minusta tuntu ,että OneNoten käyttöön otto voi olla helpompaa, kuin evernoten, se kilpaileekin tässä google keepin helppouden kanssa. 

Notionista löytyy desktop myös pc:lle joten se kilpaillee edellisten kanssa  

 

Notion sisältää tekoälyominaisuuksia ja vaikuttaa tosi monipuoliselta, Aloitus vaikutti hieman sekavalta sillä pohjat olivat aluksi englannin kielisiä notion kalenteri osa on erikseen ja muistikijroja voi tehdä aikajärjestyksessä joulnalissa. 

Obsidian : tämäkin sovellus löytyy google playsta ja on listalla best note taking app eli parhaat muistiinpano sovellukset, en ole kokeillu ko ohjelmaa vielä  

 

speech notes: Tämä tarjoaa puheesta tekstiksi muunnoksen ja käytän tätä yleensä muisdn hjelmien kanssa joskin puhe muisiinpano voidaan tallentaa, jako toisiin ohjelmiin on sujuvaa ja tällä saattaisi pystyä tekemään vakio viestipohjia toisille ohejlmille. ei suoraan käytettävissä toisessa ympärisössä. 

toki voin kirjoittaa google puhekirjoituksella muistioon mutta tällä se on helpompaa. 

Puhelimen omat muistiinpanosovellukset saattaa myös riittää lisäksi on erityis tarpeita, kuten salasanojen säilytys esim Lastpass tai jokin muu säilö tai nettisivujen "säilitys" pocket palvelussa. 

Tarkotukseni on myöhemmin esitellä ohjelmia yksitellen. 

 

Johtopäätös: 

Lopulta parhaan muistiinpano-sovelluksen valinta on hyvin henkilökohtainen asia. Kannattaa kokeilla eri vaihtoehtoja ja löytää se, joka sopii omaan työskentelytapaan parhaiten. Itse olen päätynyt käyttämään useampaa sovellusta rinnakkain, jotta pystyn hyödyntämään niiden parhaat puolet. 

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti